Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Τουρίστρια από τη Γαλλία που βρισκόταν στο Λεωνίδιο για αναρρίχηση, τραυματίστηκε χτες Τρίτη 29 Νοεμβρίου μετά από πτώση στο αναρριχητικό πεδίο ”Hot Rock” στο Λεωνίδιο. 


Συγκεκριμένα, η 65χρονη αναρριχήτρια ενώ σκαρφάλωνε αργά το απόγευμα στην διαδρομή *Mayor 6b 38m κατά το κατέβασμα από το ρελέ με τη μέθοδο ''κουβάς'', δεν είχε κάνει τον κόμπο φρένου στο τέλος του σχοινιού, σαν αποτέλεσμα είχε να φύγει από το σχοινί ασφάλισης ο καταβατήρας. Η ενέργεια της αυτή την οδήγησε σε ατύχημα με ελεύθερη πτώση από ύψος 3 μέτρων, προκαλώντας ελαφρά τραύματα στα πόδια και στα χέρια.    


Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα μέσω του 112 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λεωνιδίου και στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα με 4 πυροσβέστες και 3 εθελοντές της ομάδας διάσωσης Σ.Ο.Κ που συνέβαλαν στη μεταφορά της από το δύσβατο σημείο στο ασθενοφόρο, το οποίο με τη συνοδεία γιατρού την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Αρκαδικής κωμόπολης.



• Η αναρρίχηση στις μέρες μας είναι μια δραστηριότητα του ανθρώπου που έχει αθλητικό χαρακτήρα. Έχει αναπτυχθεί τόσο σαν άθλημα όσο και σαν αναψυχή που μπορεί να γίνει σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Δοκιμάζει συχνά τη δύναμη, την φυσική αλλά και την πνευματική αντοχή του αναρριχητή, την ισορροπία και πολλές άλλες δεξιότητες. 


Οι τεχνικές της αναρρίχησης, ο εξοπλισμός, τα μέσα ασφάλισης και η σωστή χρήσης τους, αποτελούν απαραίτητα εφόδια ασφαλούς κίνησης στο πεδίο.


Η αναρρίχηση διέπεται από δεοντολογικούς κανόνες και ηθικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]