Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Κυριακή 31 Ιουλίου αποχαιρετάμε τον Ιούλιο του 22 με ''ένα περίπατο στο βουνό''. Η απόφαση πάρθηκε στη στιγμή! Από το Λεωνίδιο στον Προφήτη Ηλία και συνέχεια στο Βλάμικο μαντρί, επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. 

Πεζοπορική διαδρομή διάρκεια 4 ώρες. 

Η φύση του βουνού, η ομορφιά του τόπου και η ανεπανάληπτη ομάδα μαζί με τη σκύλα Μαλού, έγιναν ένας ο υπέροχος συνδυασμός που πρόσφερε ευχάριστες εμπειρίες και ικανοποίηση σε αυτές τις δώδεκα υπέροχες παρουσίες του βουνού.



Τεχνητή γούρνα για να ποτίζονται τα παραγωγικά ζώα όταν συλλέγει το δώρο της βροχής. Αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου, στέκει αγέρωχη μαζί με το μονοπάτι, το ασβεστοκάμινο και το μαντρί. 

Ταπεινές κατασκευές διαχρονικής αξίας, κομψοτέχνημα λαϊκής αρχιτεκτονικής χτισμένα με αριστουργηματική απλότητα στέκουν στο πέρασμα του χρόνου. Αδιάψευστοι μάρτυρες μιας άλλης εποχής, που χαρακτήριζε τη ζωή, τις δραστηριότητες και την ανάπτυξη της πόλης του Λεωνιδίου.  

Οι ξερολιθικές κατασκευές, μαζί με το αναβαθμιδωμένο τοπίο, έχουν ανάγκη διαφύλαξης ως μνημεία άυλης πολιτιστικής κληρονομίας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]