Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

//••• Melitzzanos Climbing Wall & Νικόκλεια από το 2018

Οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας (Σ.Ο.Κ) εν όψει των Αθλητικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων *Νικόκλεια 12-16 Ιουλίου 2023 θα βρίσκονται στην Γλυκόβρυση Λακωνίας-Παραλία Κοκκινιάς την Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Ιουλίου 07:00 μ.μ έως 11:00 το βράδυ. Λειτουργούν στη φιλόξενη αγκαλιά του Αθλητικού Συλλόγου Νέων η Γλυκόβρυση, με την ευγενική υποστήριξη των αναρριχητών του συλλόγου μας, για να στηρίξουν τους μικρούς από 3 ετών  φίλους και μεγάλους που θα θελήσουν να σκαρφαλώσουν με σχοινί από πάνω ''Top rope'' και να κατέβουν με τη μέθοδο κουβάς στον τεχνητό τοίχο Melitzzano Climbing Wall.

 

Σε μία προσπάθεια ανάπτυξη, διάδοση και προβολή της αναρρίχησης και τη γνωριμία με τον κόσμο της αναρρίχησης σε πίστα εξωτερικού χώρου. 

 

@ Ελεύθερη  συμμετοχή

 

•  Η έδρα-σπίτι του Μελιτzzάνου που συναρπάζει τα παιδιά το Κέντρο Εκπαίδευσης Άσκησης Σ.Ο.Κ βρίσκεται στο νότιο δυτικό άκρο της πόλης του Λεωνιδίου, στην ήσυχη συνοικία  Κοίλασο. Σε ένα οργανωμένο υπαίθριο χώρο έκτασης 450 τ.μ., με θέα βόρεια τον διάσημο Κοκκινόβραχο, που αποτελεί τον κορμό του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου και τη πράσινη πλαγιά με τα πεύκα στη νότια πλευρά του.


facebook

 Αθλητική Ακαδημία Νέων "Η Γλυκόβρυση"

Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου

Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας

Climbing Park Leonidio

Speleologists Climbers of Kynourias - S.O.K



Νικοκλής ο Άκριος

Ο Νικοκλής (2ος/1ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής από την Ακραία (σημερινή Κοκκινιά Λακωνίας) της Πελοποννήσου, και υπήρξε 5 φορές ολυμπιονίκης κατά τη διάρκεια 2 ολυμπιακών αγώνων, στα αγωνίσματα του οπλίτη δρόμουδίαυλου, και δόλιχου στην 170η διοργάνωση του 100 π.Χ. ως τριαστής, και στο στάδιο και ένα άγνωστο αγώνισμα δρόμου στην 171η του 96 π.Χ. Ο περιηγητής του 2ου αιώνα μ.Χ. Παυσανίας, αναφέρει πως οι Ακριάτες ανήγειραν ένα μνημείο προς τιμήν του μεταξύ του κτιρίου του γυμνασίου και του τοιχίσματος του επίνειου.

Έχει ανακαλυφθεί ο ανδριάντας του, και από το 1986 διοργανώνεται ετησίως στην περιοχή η εορτή των Νικόκλειων.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]