Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 




Με ένα πεζοπορικό μονοπάτι για όλους κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Ντουσκιά με τα κυπαρίσσια. 


Οι Σπηλαιολόγοι  Ορειβάτες Κυνουρίας καλούμε τα μέλη και τους φίλους σε συνάντηση την Κυριακή 22/1/2023 και ώρα 09:30 π.μ, στο παραποτάμιο παρκινγκ, στο Λεωνίδιο για να μεταφερθούμε με τα ΙΧ μας στην βρύση των κυνηγών που βρίσκεται κοντά στο παλαιό γεφύρι κάτω από το μοναστήρι Ελώνης. Από εδώ περνώντας μέσα από το χείμαρρο Δαφνώνα ανηφορίζουμε το αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στη περιοχή του Ντουσκιά, για να φτάσουμε στους κήπους της Έλωνας, με τα ιερά κελιά, την εκκλησία του Αγ. Νεκταρίου το αλώνι, τις στέρνες, την πηγή με τα κυπαρίσσια και λίγο πιο πάνω ένα στολίδι κρεμασμένο στο θεόρατο απότομο βράχο βρίσκουμε το ασκηταριό κτισμένο σε καίρια θέση, παρουσιάζει εξαιρετική θέα, αγνάντιο στα ορεινά περάσματα. 


Ένας υπέροχος προορισμός μέσα στη πλούσια φύση του ορεινού όγκου στα νότια του Πάρνωνα. Σε ένα μοναδικό περιβάλλον που αποτελεί ζώνη γεωλογικού ενδιαφέροντος, θα κόψουμε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου, θα πιούμε νερό από την πηγή και θα σερβίρουμε τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ. 


Η περιοχή χαράδρας Δαφνώνα και Μονών Ελώνης και Σίντζας είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τη γεωμορφολογική της αξία, όσο και για τη χλωρίδα και πανίδα της, ενώ εδώ ευδοκιμούν μερικά σπάνια είδη φυτών με επίσης σημαντική παρουσία ορισμένων βραχόφιλων ειδών πουλιών και αρπακτικών.    


Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής

 Μεταξωτός Γιάννης  (+30) 6944381024 *Έφορος: Σπηλαιολογίας - Ορειβασίας - Αναρρίχησης - Φαραγγιών, στο e-mail sokynourias@gmail.con του συλλόγου ή εντός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]