Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας καλούν τους Φίλους και τα Μέλη στην προγραμματισμένη πεζοπορική περιήγηση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 30/01/2022

Ξεκινώντας την πορεία από τη Φάμπρικα Πολιτισμού και μέσα από τα στενά δρομάκια του χωριού θα κινηθούμε στο παλιό μονοπάτι της κορυφογραμμής με θέα προς το Λεωνίδιο. Θα επισκεφθούμε το ομώνυμο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία με την απέραντη θέα προς τον κάμπο και τη θάλασσα του Μυρτώου. Συνεχίζοντας την πορεία περνάμε από το ασβεστοκάμινο και το εγκαταλελειμμένο Βλάμικο μαντρί με τις δίπατες ξερολιθικές κατασκευές. 

Ανηφορίζοντας ακόμη ψηλότερα θα βρεθούμε στο Μερόχωρο, οροπέδιο με κτήματα, μαντριά και τον πύργο της κεραίας. Εδώ στη θέση αυτή στα 493μέτρα διακρίνουμε καθαρά την κωμόπολη του Λεωνιδίου με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει τον παραδοσιακό οικισμό. Παρατηρούμε τον επιβλητικό Κοκκινόβραχο και το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου που καθιέρωσε την περιοχή σε διεθνή χειμερινό αναρριχητικό προορισμό. Θαυμάζουμε τη θέα που μας προσφέρουν τα γύρω υψώματα, μεγαλειώδης στα πόδια μας ο χείμαρρος Δαφνώνας διατρέχει  την πόλη, τον εύφορο κάμπο με τα περιβόλια έως τη θάλασσα. Ροβολώντας το κατήφορο επιστρέφουμε πλουσιότεροι γεμάτοι όμορφες εικόνες.


6 χλμ. - Ώρες πορείας 4 - Κατάλληλη και για παιδιά – Κυκλική

Συνάντηση στις 8.40 στο Παρκινγκ Φάμπρικα Πολιτισμού, Λεωνίδιο

Παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος της ομάδας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: ☎ (+30) 6944381024 Μεταξωτός Γιάννης Έφορος: Σπηλαιολογίας - Ορειβασίας - Αναρρίχησης - Φαραγγιών, ή στο e-mail του συλλόγου sokynoυrias@gmail.com. Οι φίλοι που δύναται να ακολουθήσουν την ομάδα να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο μητρώο Μελών του συλλόγου.

FB: Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους του συλλόγου

https://www.facebook.com/speleologistsclimbersofkynouriasS.O.K
https://www.facebook.com/profile.php?id=100018352050984
https://www.facebook.com/climbingpark.leonidio
https://www.facebook.com/Climbing-Park-Leonidio-

COVID 19: Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους για οτιδήποτε αφορά την πανδημία
Covid-19
Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας
ΕΟΔΥ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]