Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας (Σ.Ο.Κ) στηρίζουμε την ανάδειξης του αναρριχητικού πεδίου. Συμμετέχουμε στην αναρριχητική συνάντηση με την ομάδα αναρριχητών του συλλόγου και σκαρφαλώνουμε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στα αναρριχητικά πεδία στη Χαράδρα Καταφύκι. 

*Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, διοργανώνουν αναρριχητικό διήμερο στο Καταφύκι το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου 2021. Το αναρριχητικό διήμερο γίνεται στα πλαίσια της ανάδειξης του αναρριχητικού πεδίου, μετά την πρόσφατη ανανέωση των βυσμάτων για την οποία συνεργάστηκαν οι παραπάνω φορείς.   

• Το φαράγγι βρίσκεται 5-6 χλμ βορειοδυτικά της Ερμιόνης. Είναι γεμάτο πεύκα, δάφνες, λυγαριές και μυρτιές. Το μικρό μονοπάτι ήταν ένας από τους αρχαίους δρόμους που ένωνε το Μάσητα με την Ερμιόνη. Στην έξοδο του φαραγγιού με την Ερμιόνη υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα, χτισμένο το 1740, διατηρητέο μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων.

Το πέτρωμα των βράχων είναι ασβεστόλιθος καλής ποιότητας. Η αναρρίχηση γίνεται κυρίως σε πλάκες αλλά μπορείτε να βρείτε και άρνηση κυρίως σε δεύτερες σκοινιές. Στο πεδίο μπορούν να σκαρφαλώσουν και νέοι αναρριχητές καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες 60 διαδρομές σε 5 πεδία από 5b-635μ. σε ύψος οροπλαγιάς 120μ. Όλα τα ρελέ είναι εξοπλισμένα με ανοξείδωτα καραμπίνερ. Ο προσανατολισμός του πεδίου είναι βορειοανατολικός επειδή όμως βρίσκεται μέσα στο φαράγγι μπορεί κάποιος να σκαρφαλώσει όλο το χρόνο. Παρκάρουμε μπροστά στο πεδίο.


Αναχώρηση από Λεωνίδιο, Φάμπρικα Πολιτισμού (παραποτάμιο παρκινκ). 

Μεταφορά με ιδία μέσα

Οδικώς 3 ώρες 150χλμ.    


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:  (+30) 6944381024 Μεταξωτός Γιάννης Έφορος: Σπηλαιολογίας - Ορειβασίας - Αναρρίχησης - Φαραγγιών, ή στο e-mail του συλλόγου sokynoυrias@gmail.comΟι φίλοι που δύναται να ακολουθήσουν την ομάδα να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο μητρώο Μελών του συλλόγου. 


COVI   

COVID 19:                                                                   
Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους για οτιδήποτε αφορά την πανδημία.      
Covid-19                                                                                   
Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας                                 


                                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]