Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Μία βόλτα από τον Αϊ. Γιώργη στη Λινάκα στο Τριβείο


Την Κυριακή 12.09.21 θα περπατήσουμε στα περίχωρα του Λεωνιδίου, παράλληλα με το εντυπωσιακό φαράγγι του χείμαρρου Δαφνώνα. Σε μία μοναδική διαδρομή που μας προσφέρει, άσκηση, γνώση και αναψυχή.


Θα κινηθούμε στα "Πεζοπορικά Μονοπάτια Διαβίωσης''. Τα Μονοπάτια των προγόνων μας που είχαν δημιουργησει για τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της υπαίθρου, οι οποίοι βρίσκονταν στον κτηνοτροφικό χώρο των βοσκών και των καλλιεργητών της γης. Ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με τις οικονομικές πραγματικότητες και συνδέονταν άμεσα και στενά με τη ζωή τους και την επιβίωσή τους. Τα δίκτυα αυτά μας καλούν να τα εξερευνήσουμε, έχουν παραδοθεί στον χρόνο και παραμένουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό κλειστά.   


Θα επισκεφθούμε το ξωκλήσι του Αι Γιώργη, το Καλογερικό ασβεστοκάμινο, τη πέτρα στο Καστράκι, τη παλιά στάνη του Μπάρμπα Γιώργη (Κούκου) και τέλος στη θέση *Λινάκα στο τριβείο του *Ντιρλαντά.


Διάρκεια περιήγησης 2:30 ώρες +/-μήκος μονοπατιού 3 χλμ., υψομετρική διαφορά 70μ. / 120-190μ. ομαλή κλίση, κατάλληλο και για παιδιά. Μη ολοκληρωμένη σήμανση.


Συνάντηση Λεωνίδιο, Φάμπρικα Πολιτισμου (παραποτάμιο παρκινκ). 

Μεταφορά με ιδία μέσα.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:  (+30) 6944381024 Μεταξωτός Γιάννης Έφορος: Σπηλαιολογίας - Ορειβασίας - Αναρρίχησης - Φαραγγιών, ή στο e-mail του συλλόγου sokynoυrias@gmail.comΟι φίλοι που δύναται να ακολουθήσουν την ομάδα να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο μητρώο Μελών του συλλόγου.


Το μονοπάτι που θα περπατήσουμε αποτελεί τμήμα του Parnon Trail. Ο σύλλογός μας είχε την τιμή να συμμετέχει με τα μέλη του, όπου προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, στο έργο εντοπισμού, συντήρησης, καταγραφής, σηματοδότησης και ανάδειξης του υφιστάμενου μονοπατιού, υπό τον συντονισμό της Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ Κοιν.Σ.Επ.


FB: 

Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους του συλλόγου.

https://www.facebook.com/speleologistsclimbersofkynouriasS.O.K

https://www.facebook.com/profile.php?id=100018352050984

https://www.facebook.com/climbingpark.leonidio

https://www.facebook.com/Climbing-Park-Leonidio-


COVID 19:

Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους για οτιδήποτε αφορά την πανδημία.

Covid-19

Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας

ΕΟΔΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]