Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Σεμινάρια Αναρρίχησης Top Rope - Πεδίο ’’Red Rock’’ στο Λεωνίδιο


Στα πλαίσια των σεμιναρίων αναρρίχησης Top Rope, μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε την κυριακάτικη μας διασυλλογική αναρριχητική συνάντηση στον Κοκκινόβραχο Λεωνιδίου, αναρριχητικό πεδίο Red Rock. Τα παιδιά του παλαιού κύκλου μαθημάτων σκαρφάλωσαν διαδρομές για ζέσταμα και κατέληξαν στην *Masterplan ext 6a 34 m.


Στη συνέχεια οι νέοι μαθητές έκαναν το πρώτο τους σκαρφάλωμα στο βράχο, σε διαδρομές αρχαρίων και δοκίμασαν το κατέβασμα από το ρελέ με τη μέθοδο ''κουβάς'' // •••. Στο τέλος παρακολούθησαν επίδειξη αναρρίχησης επικεφαλής, στη γραμμή *Saim muiti-pitch 7a 95m.


Οι μαθητές διαχρονικά σκαρφαλώνουν σε αναρριχητικά πεδία στον Αγ. Πέτρο, Αγ. Ανδρέα, Λεωνίδιο και Κυπαρίσσι. Και στην πίστα του συλλόγου-’’Κέντρο Εκπαίδευσης’’-σημείο συνάντησης -καλά οργανωμένος χώρος-Λεωνίδιο Κοίλασο.  


Πιστεύουμε σε ένα συγκεκριμένο τρόπο άσκησης, σε ένα καλλιτεχνικό παιχνίδι μυαλού-σώματος που έχει τη δύναμη να κάνει τα πρόσωπα να χαμογελούν.


• Η πρώτη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων ξεκινά την άνοιξη του 2017. Οι υποψήφιοι αναρριχητές είναι παιδιά 9 ετών που ενδιαφέρονται για το άθλημα. Οχτώ εγγράφονται Μέλη του συλλόγου και εντάσσονται στο τμήμα αναρρίχησης. Μετά τη σταδιακή ενδυνάμωσή τους προσέρχονται δύο φορές την εβδομάδα. Έχουν ανοδική δυναμική, προπονούνται και παρακολουθούν τα μαθήματα έως και σήμερα. 


Στόχος μας είναι κατά την αποφοίτηση τους να έχουν φτάσει στο γνωστικό επίπεδο ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν αναρριχήσεις επικεφαλής σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία μονής σχοινιάς, με μέγιστο ύψος τα 40m. δυσκολίας > V UIAA-7b FRA.


• Το αναρριχητικό πεδίο *Red Rock ξεκινά από ένα περβάζι στα 10 μέτρα. Υπάρχει συρματόσκοινο για ασφάλιση στη βάση κάθε διαδρομής. Έχουν μεγάλο ανάπτυγμα (38-40 μέτρα). Η αναρρίχηση γίνεται σε κάθετο τοίχο με μεγάλες λαβές. Οι διαδρομές εξοπλίστηκαν από τους αδελφούς Claude & Yves Remy, Marcel Noverraz και Christophe Simeon το 2013/14 με τη βοήθεια των τοπικών αναρριχητών Γιάννη και Ιάκωβου Μεταξωτού.



FB: Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους του συλλόγου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]