Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Στις πλαγιές του όρους Ζάβιτσα εκτείνεται το αρχαίο οδικό δίκτυο το οποία αναφέρει για πρώτη φορά ο Παυσανίας. Ο περιηγητής αναφέρεται στο δρόμο την Ανιγραία οδό που συνέδεε την Αργολίδα με την αρχαία Θυρέα.

 

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 θα κινηθούμε από το Παλιόχανο στο Ξηροπήγαδο. Στο μεγαλύτερο μέρος ακολουθάμε  το αρχαίο μονοπάτι γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου, ανάμεσα στα σκίνα και τα πουρνάρια απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο, με θέα τον Αργολικό κόλπο και την θάλασσα του Δαναού. 

Θα φτάσουμε ψηλά εκεί που κοιτάς και χάνεται η ματιά σου μέσα στην Αργολική χερσόνησο.

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο τμήμα του μονοπατιού από τη θέση Παλιόχανο, από εδώ που βρίσκεται η παραλία των Κάτω Βερβένων. Αφήνουμε τον ασφαλτόδρομο και ανηφορίζουμε το μονοπάτι για 700μ. σύντομα φτάνουμε σε υψόμετρο 120μ. Έπειτα συνεχίζουμε εύκολη ανάβαση σε μικρότερη κλίση. Αφού φτάσουμε σε υψόμετρο 310μ. αρχίζουμε να κατεβαίνουμε περνώντας από το μονοπάτι σε αγροτικό δρόμο και τσιμεντόδρομο έως το Ξηροπήγαδο.


Πάμε αργά ώρες 3. 


Σημείο συνάντησης: Στο ύψος του κόμβου της παραλίας Παλιόχανο 09:00 το πρωί

Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδία μέσα. 


Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής

 Πατριαρχέας Γιάννης  (+30) 6944535959 *Έφορος: Θαλάσσιου Καγιάκ - Ποδηλασίας - Πεζοπορίας, (καθημερινά 17:00 - 21:00), ή στο e-mail sokynourias@gmail.com του συλλόγου Σ.Ο.Κ

 

H επόμενη συνάντηση για τις Eμπειρίες Φευρουαρίου: 

* 25/2 Κυριακή: Περιπατητική διαδρομή στο παλαιό μονοπάτι της περιοχής Λεωνιδίου - Βασκίνας. 

 

• Έδρα: Κορακοβούνι Αρκαδίας κοινοτικό γραφείο / Τ.Κ: 22001

• Κέντρο Εκπαίδευσης Άσκησης: Λεωνίδιο Αρκαδίας Κοίλασο / Τ.Κ: 22300

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]