Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Ο διάσημος Τοίχος Μελιτzzάνο Climb ταξίδεψε στα Άνω Δολιανά σε μία προσπάθεια ανάπτυξης, διάδοσης και προβολής του αθλήματος της αναρρίχησης.


Οι δυναμικοί επισκέπτες σκαρφάλωσαν στην τεχνητή πίστα εξωτερικού χώρου και πήραν μία γεύση από αναρρίχηση με σχοινί από πάνω ''Top rope''. Ταξιδεύει, στήνεται και είναι ανοιχτός προς το κοινό με την ευγενική υποστήριξη των ανθρώπων του συλλόγου, απευθύνει κάλεσμα για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τον κόσμο της αναρρίχησης.  

 

Ευχαριστούμε τους Αγαπητούς Διοργανωτές, τον Κεντρικό Πατριωτικό Σύλλογο Δολιανών για την πρόσκλησή και την φιλοξενία τους στον 6ο Ορεινό ημιμαραθώνιο Δολιανών. Και τους συμμετέχοντες για τη χαρά που μας έδωσαν.

 

 • Αξίζει να σημειωθεί ότι στη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας εκτείνετε το διεθνής φήμης Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου. Οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα, το χαρακτηρίζουν χειμερινό αναρριχητικό προορισμό. Σε αυτό υπάρχουν συγκροτήματα βράχων, φανταστικές ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές που διατηρούν έντονο ανάγλυφο. Τεράστιες κάθετες πλάκες, στέγες με σταλακτιτικό διάκοσμο, επιβλητικές σπηλιές και δίεδρα, προσφέρουν μια ανεξάντλητη ποικιλία σε κινήσεις και αναρριχητικές τεχνικές για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Υπάρχουν περισσότερες από 2000 οργανωμένες αναρριχητικές διαδρομές, sport & multi-pitches, όλων των βαθμών δυσκολίας. Βρίσκονται καταγεγραμμένες στους αναρριχητικούς οδηγούς σε 87 αναρριχητικά πεδία. 

Επίσης και στη Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν 159 αναρριχητικές διαδρομές καταγεγραμμένες στους αναρριχητικούς οδηγούς σε 4 sport αναρριχητικα πεδία που βρίσκονται στον Άγιο Πέτρο, τον Άγιο Ανδρέα και το Αρκαδικό χωριό.    

 

 Η αναρρίχηση έγινε Ολυμπιακό άθλημα το 2016 και έκανε το ντεμπούτο της στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι ένα συναρπαστικό σπορ, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο όπως τεχνητές πίστες και βράχια.

Οι αθλητές-αναρριχητές σκαρφαλώνουν χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειας, όπως εσοχές, εξοχές, δίεδρα και σχισμές για να στηριχτούν ή να πατήσουν.

Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ βελτιώνει την πνευματική δύναμη. Στόχος είναι η ολοκλήρωση μίας διαδρομής η οποία έχει ορισμένο βαθμό δυσκολίας. Τα οφέλη της αναρρίχησης είναι η βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης, του συντονισμού, της δύναμης, της φαντασίας και της τόλμης.    



                                    Προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο video που βρίσκετε στο τέλος                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]