Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Την πρώτη προγραμματισμένη πεζοπορία, για την χειμερινή περίοδο Οκτώβριος 21 – Μάρτιος 22 θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος «ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» στις 24-10-2021. Η πορεία θα ακολουθήσει το κλασικό μονοπάτι από το καταφύγιο του Πάρνωνα (Γιώργου Παπαθεοδώρου) με υψόμετρο 1.420μ. για την κορυφή της Μεγάλης Τούρλας ή Κρόνιον. Μετά τις τελευταίες βροχές, η ημέρα θα μας αποζημιώσει με τα ζωντανά χρώματα και την φρεσκάδα του δάσους. Αναλόγως της πορείας του προγράμματος για όσους θέλουν θα υπάρξει η δυνατότητα να ανεβούν στην κορυφή.

 

*Το Οροπέδιο Προφήτη Ηλία, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.665μ., στη ρίζα των κορυφών της Μικρής Τούρλας 1.800μ. και της Μεγάλης Τούρλας 1.934μ που είναι η ψηλότερη κορφή του Πάρνωνα. Ένας καταπράσινος χορτοτάπητας καλύπτει το οροπέδιο αυτό που την άνοιξη και το καλοκαίρι μεταβάλλεται σε ένα μαγευτικό πολύχρωμο λουλουδότοπο. Το χειμώνα τα νερά από τα χιόνια και τις βροχές δημιουργούν μια μικρή λίμνη που κρατάει τα νερά της μέχρι το τέλος της άνοιξης. Εκεί βρίσκεται το λιτό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και δίπλα του πηγάδι με δροσερό πόσιμο νερό. 


Καταφύγιο Πάρνωνα - Οροπέδιο Προφήτη Ηλία

Ω.Π 5 / Α.12 Km / Δ. 2-3/5 


Πρώτο σημείο  συνάντησης η Ε.Κ.Ο στο Κορακοβούνι για όσους έρθουν από Αστρος στις 08:00.

Δεύτερο σημείο συνάντησης η διασταύρωση Πολύδροσο - Αγ. Πέτρος μετά την Καστάνιτσα στις 08:45.


Παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος της ομάδας.


Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής.

 Πατριαρχέας Γιάννης  (+30) 6944535959 *Έφορος: Θαλάσσιου Καγιάκ - Ποδηλασίας - Πεζοπορίας, (καθημερινά 17:00 - 21:00), ή στο e-mail του συλλόγου sokynourias@gmail.com. Οι φίλοι που δύναται να ακολουθήσουν την ομάδα να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο μητρώο Μελών του συλλόγου.


FB: Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους του συλλόγου

https://www.facebook.com/speleologistsclimbersofkynouriasS.O.K

https://www.facebook.com/profile.php?id=100018352050984

https://www.facebook.com/climbingpark.leonidio

https://www.facebook.com/Climbing-Park-Leonidio-


COVID 19: Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους για οτιδήποτε αφορά την πανδημία

Covid-19

Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας

ΕΟΔΥ

ΛΙΣΤΑ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ


Σακίδιο, oρειβατικά παπούτσια, ρούχα για την πορεία (ελαφριά), μια επιπλέον αλλαξιά ρούχα (κάλτσες, εσώρουχα, παντελόνι, πουκάμισο), καπέλο για τον ήλιο και γυαλιά,  φακός κεφαλής με εφεδρικό λαμπάκι και μπαταρίες, αντιανεμικό μπουφάν και παντελόνι, και αδιάβροχο, παγούρι και σουγιάς, αναπτήρας ή σπίρτα θυέλλης, σακούλες για τα σκουπίδια. Φρούτα, ξηρούς καρπούς. Φάρμακα για τις προσωπικές ανάγκες σας. Μην ξεχάσετε το σνακ σας, 1,5 λίτρο νερό, και το προσωπικό σας φαρμακείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]