Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Ακόμα μια όμορφη διαδρομή στην καρδιά του Πάρνωνα απόλαυσαν τα μέλη και φίλοι του Σ.Ο.Κ την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020. Παρ' όλα τα 17χλμ. της διαδρομής Πραστού Καστάνιτσας η επαφή με τη φύση και οι εικόνες του δάσους αποζημίωσαν με το παραπάνω την κούραση των πεζοπόρων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κύρια Πανταζή Κατερίνα που εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς μας ενημέρωσε και μας ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης όπου προβάλλεται κατά κύριο λόγο η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον και το δάσος.

*Ο Πραστός από τον Μεσαίωνα μέχρι και της προεπαναστατικούς χρόνους, υπήρξε η παλιά και ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Χτισμένος αμφιθεατρικά, σε πλαγιά του Πάρνωνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 750μ. Μόλις  20χλμ. από τον Άγιο Ανδρέα, αποτελεί ένα πανέμορφο και γραφικότατο χωριό που γοητεύει με τα παραδοσιακά του σπίτια, τα πυργόσπιτα και τις εκκλησίες του ενώ έχει κηρυχτεί και παραδοσιακός οικισμός. Πιο πάνω από το χωριό απλώνονται δάση από καστανιές και έλατα. Σήμερα το χωριό δεν κατοικείται το χειμώνα, αλλά πολλά Σαββατοκύριακα, σε διάφορες πολιτισμικές εκδηλώσεις και το καλοκαίρι ζωντανεύει, αφού πολλοί ιδιοκτήτες, κυρίως κάτοικοι του Αγίου Ανδρέα, διατηρούν εκεί τη δεύτερη κατοικία τους.

*Η Καστάνιτσα ένα από τα Τσακωνοχώρια και βρίσκετε στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το χωριό είναι σκαρφαλωμένο σε μία πλαγιά του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 840 μέτρων. Είναι χτισμένο κατά μήκος του αυχένα που συνδέει δύο υψώματα. Στην κορυφή του βόρειου υψώματος πάνω από τον οικισμό, διατηρούνται ερείπια του παλιού πύργου, που χτίστηκε από Βυζαντινούς του Δεσποτάτου του Μυστρά, τον 14ο αιώνα με σκοπό την οχύρωση της περιοχής.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]