Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Θα περπατήσουμε στο μονοπάτι που συνδέει το Λεωνίδιο με τα Πέρα Μέλανα. Ιδανική διαδρομή για να γνωρίσουμε τα μονοπάτια της Κυνουρίας που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και αυτό την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9:30 στη Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο (Κήπος του Διονύσου). Συνοδοιπόροι μας θα είναι οι σύντροφοι του Ε.Ο.Σ Καλαμάτας.


Ακολουθάμε τη σήμανση με το αστέρι των Τσακώνων του Parnon Trail που αποτελεί τον κορμό του το τμήμα αυτό των 10χλμ. Αφετηρία μας το Λεωνίδιο, με μια μικρή στάση στο νεοκλασικό κοιμητήριο των Αγίων Πάντων με τα μαρμάρινα έργα τέχνης του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και πολλά ταφικά μνημεία που κατασκεύασαν Τήνιοι καλλιτέχνες. 

Θα κινηθούμε στο παλιό μονοπάτι καλντερίμι με το οποίο επικοινωνούσε το Λεωνίδιο με το Πραγματευτή, τα Μέλανα, τον Τυρό, την Παλιόχωρα και στη συνέχεια οι κορδέλες του απλώνονταν στον Πάρνωνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τα τριγύρω υψώματα, τον Αργολικό Κόλπο και το Μυρτώο πέλαγος με το απέραντο γαλάζιο. 

Θα συναντήσουμε το ξωκλήσι του Αγ. Νεκταρίου (Προφήτη Ηλία) όπου από το σημείο αυτό κατηφορίζει το διατηρητέο καλντερίμι με προορισμό το χωριό του Πραγματευτή που βρίσκεται σε πανοραμική θέση.   

Στα Πέρα Μέλανα θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο του χωριού στο οποίο διασώζεται Τμήμα από την Τσακώνικη παράδοση. Εδώ ο επισκέπτης θαυμάζει τα χειροτεχνήματα αλλά και τα σκεύη καθημερινής χρήσης την Τσακώνων. 


Και όλα αυτά σε 5 ώρες +/-


·  Σκοπός εξόρμησης: Γνωριμία διαδρομής
·  Βαθμός δυσκολίας: 1* (μέτρια φυσική κατάσταση)
·  Απόσταση διαδρομής: 10 χλμ.
·  Μεταφορά με δικά μας μέσα
·  Τροφοδοσία νερού υπάρχει 

Συμμετοχή και πληροφορίες κατόπιν συνεννόησης 6944381024 Μεταξωτός Γιάννης Έφορος Σπηλαιολογίας - Ορειβασίας - Αναρρίχησης - Φαραγγιών. Ή στο e-mail του συλλόγου sokynoυrias@gmail.com      


Δείτε σχετικά:     

 http://poulithragr.blogspot.com/2011/05/blog-post_19.html 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]