Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]





Στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, ένα τοπικό εξαήμερο γεμάτο πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, 8/9/10/11/12 & 14 Ιουλίου 2019 στα βήματα του Νικοκλή.

Οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας για δεύτερη χρονιά καλούνται από το Σύλλογος Γονέων Γλυκόβρυσης να συμμετέχουν στις Καλοκαιρινές Αθλοπαιδίες ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ 2019. 

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος της αναρρίχησης, θα μας βρείτε στη Παραλία Κοκκινιάς το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου και ώρα 18:30 για να στηρίξουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα θελήσουν να σκαρφαλώσουν «Top rope» στην εκπαιδευτική πίστα αναρρίχησης ΜΕΛΙΤΖΖΑΝΟΣ.

Σκαρφάλωμα με την ευγενική υποστήριξη των αναρριχητών του συλλόγου μας.            Δωρεάν συμμετοχή

Αναρρίχηση μία δραστηριότητα που είναι πλέον δεδομένη στα βράχια του Λεωνιδίου και της ευρύτερης περιοχής. Το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου από το 2012 εξελίχτηκε ως διεθνής χειμερινός αναρριχητικός προορισμός. 
Ουσιαστικά στους επτά μήνες, υπάρχουν ιδανικές καιρικές συνθήκες για σκαρφάλωμα στον επιβλητικό Κοκκινόβραχο και όχι μόνο!! 
Στο Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου βρίσκονται περί τις 1600 διαδρομές όλων των βαθμών δυσκολίας που σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Ο Νικοκλής (2ος/1ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής από την Ακραία (σημερινή Κοκκινιά Λακωνίας) της Πελοποννήσου, και υπήρξε 5 φορές ολυμπιονίκης κατά τη διάρκεια 2 ολυμπιακών αγώνων, στα αγωνίσματα του οπλίτη δρόμουδίαυλου, και δόλιχου στην 170η διοργάνωση του 100 π.Χ. ως τριαστής, και στο στάδιο και ένα άγνωστο αγώνισμα δρόμου στην 171η του 96 π.Χ. Ο περιηγητής του 2ου αιώνα μ.Χ. Παυσανίας, αναφέρει πως οι Ακριάτες ανήγειραν ένα μνημείο προς τιμήν του μεταξύ του κτιρίου του γυμνασίου και του τοιχίσματος του επίνειου.
Έχει ανακαλυφθεί ο ανδριάντας του, και από το 1986 διοργανώνεται ετησίως στην περιοχή η εορτή των Νικόκλειων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]