Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Π. Άστρους, η ομιλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Αρκαδίας, σχετικά με το δίκτυο των μονοπατιών της Πελοποννήσου  και συγκεκριμένα το “Parnonas Trails”. Επίτιμος καλεσμένος ομιλητής, ήταν ο Πρόεδρος της  βραβευμένης Mainalon Κοιν. Σ.Επ, ο κος Γιάννης Λαγός.
Λίγα λόγια για την “Mainalon Κοιν. Σ.Επ”
Η Mainalon Κοιν. Σ.Επ, έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πρώτο μονοπάτι στην Ελλάδα (με πιστοποίηση υψηλής ποιότητας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας  τον Μάϊο 2015) με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και όχι μόνο!  Ένα μονοπάτι του Μαινάλου το οποίο εκτείνετε σε μήκος 75χλμ.,το Mainalon Trail, το οποίο περνάει μέσα από τα χωριά  Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζιγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια, ενεργοποιώντας το σύνολο της τουριστικής υποδομής και των υπηρεσιών της Γορτυνίας

Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, επόμενος στόχος είναι η ένωση του Mainalon Trail, με μονοπάτια του Πάρνωνα (Parnonas Trails) στην Κυνουρία.


Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί μαζί με άλλα  μονοπάτια της Πελοποννήσου, με το ποσό του 1.000.000 ευρώ,  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Περιφερειακό συμβούλιο. Περιλαμβάνει την σηματοδότηση των μονοπατιών, κατασκευές όπου χρειαστούν με σιδερόξυλα, για μεροκάματα καθώς και για την συνεχή ενημέρωση και προβολή του έργου των μονοπατιών και την δημιουργία χαρτών…
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων, κυρία Βίβιαν Μανωλέσου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία διάνοιξης των μονοπατιών στην περιοχή μας, που θα έχει ως μέγιστο αποτέλεσμα και την επέκταση της τουριστικής περιόδου στον τόπο μας. Μεγάλη σημασία και το όφελος που θα έχουν όλοι, με το ξεκίνημα του εναλλακτικού τουρισμού.
Την διαχείριση του έργου, τον προγραμματισμό των δράσεων και την ενημέρωση θα αναλάβουν:
1.   Η Mainalon Κοιν. Σ.Επ, που θα έχει τον γενικό συντονισμό.
2.   Η Κοιν. Σ.Επ  5ΠΕΝΤΕ, θα αναλάβει την 1η διαδρομή.
3.   Ο Συνεταιρισμός υλοτόμων Καστάνιτσας, θα αναλάβει την 2η διαδρομή, ορεινός όγκος.
4.   Η Κοιν. Σ.Επ Α Χώρα Νάμου, θα αναλάβει την 3η διαδρομή, στην Ν. Κυνουρία.
5.   Η Κοιν. Σ.Επ “Promo Kynouria”/astros-kynoyrianews.gr, θα αναλάβει την ενημέρωση και προβολή του έργου. 

Για να  πετύχει το εγχείρημα αυτό και να προχωρήσει σύντομα, χρειάζεται η καλή συνεργασία με τις παραπάνω ΚοινΣ.Επ. Συνεχής ενημέρωση με τους  εθελοντές, τους συλλόγους των χωριών, τους φορείς: όπως ο Σύλλογος Σ.Ο.Κ (Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας), Σύλλογος Ορειβατών Αρκαδίας κ.α, ώστε να υποδεικνύουν τις διαδρομές των χωριών.
Επίσης  ελέχθη, ότι όταν ολοκληρωθεί το κεντρικό δίκτυο των μονοπατιών, θα μπορούν στην πορεία να γίνονται παρακλάδια και για άλλα μονοπάτια που δεν περιλαμβάνονται τώρα. πχ στο Ξηροπήγαδο, καθώς και σε άλλα μέρη.
Το γενικό πλάνο τώρα είναι, ότι αναδεικνύουμε  τα παλιά μονοπάτια που είναι  βατά, δηλαδή τους μουλαρόδρομους… και αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση από το προσχέδιο καλύτερη, μπορεί να γίνει αλλαγή….
Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και παραβρέθηκαν οι παραπάνω φορείς και εθελοντές, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο κ. Γ Καμπύλης της μείζονος από τον δήμο, η αρχιτέκτων μηχανικός, κ. Φωτεινή Δαλιάνη, που στηρίζει από την αρχή την όλη προσπάθεια καθώς κ.α…
Δείτε τα σχετικά videos
 


Δείτε σχετικό video με το κ. Λαγό, να εξηγεί πως έκαναν το Mainalon Trail…


Δείτε σχετικό video με το κ.Λαγό, με το ιστορικό και πως ξεκίνησε η ιδέα του Parnonas Trail
                       
            Δείτε την 1η διαδρομή που θα ενώνει την διαδρομή Ε4.
Θα ξεκινάει, Άνω Δολιανά-Μεσορράχη - Καστρί - Αγ.Πέτρος - Μαλεβή - Καταράκτες λεπίδας - Αγιάννης - Άνω Μελιγού - Χάνι Κοπανίτσα - Ελληνικό - Λουκού - Εύα - ‘Αστρος-Π.Άστρους.

                                  Δείτε την 2η διαδρομή
Θα ξεκινάει, Χάνι Κοπανίτσα - Χάραδος - Πλάτανος - Σίταινα - Καστάνιτσα - Ι.Μ.Κοντολινά - Πραστός - Αγ.Βασίλης - Πλατανάκι - Παλαιοχώρια - Κοσμάς.

                                  Δείτε τη 3η διαδρομή
Θα ξεκινάει, από Κοσμά - Ι.Μ Έλωνα - Δαφνώνας μέσα από το φαράγγ ι-Λεωνίδιο - Αναρριχητικό πάρκο - Παλιός δρόμος Λεωνίδιο Τυρός - Πραγματευτή - Πέρα Μέλανα - Προφήτης Ηλίας - Βρύση Σαπουνακαίικα - Άνω Τυρός - Πολυχώρα - Ι.Μ.Καρυάς - Ορεινό Κορακοβούνι - Βρασιάτης - Αγ.Ανδρέας - Παρ.. Αγ.Ανδρέα - Πύργος - Μέσα από Μουστό - Παρ.Άστρος.

Καθαρισμός-σηματοδότηση-Δίκτυο Μονοπάτια-Σπήλαια - Αναρριχητικά πεδία - θάλασσα-καταλύματα


Ερωτήματα 1…


                     Εθελοντές, πως μπορούν να βοηθήσουν…

Ερωτήματα πως θα γίνεται η ενημέρωση των δράσεων καθαρισμού…

κ. Γ. Κούκλης, για τις τουλίπες … ερωτήματα για τα φαράγγια και ακριβή χάρτη μονοπατιών…


   Περιφέρεια-Δήμος & συνεργασίες φορέων συλλόγων…


Ερωτήματα για τις διαδρομές-εθελοντές - διαχείριση - ενημέρωση…


Επίλογος εκδήλωσης…


              Έκπληξη της βραδιάς, ο “Πάνας» - Αρχαία έγχορδα

Τι μα είπε πριν την εκδήλωση για τα αρχαία έγχορδα και την σχέση του με την περιοχή μας, που επισκέπτεται τακτικά… 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]