Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



🔺  Οι μικροί Σ.Ο.Κ στα πλαίσια του σεμιναρίου αναρρίχησης, επισκέπτονται τον Κοκκινόβραχο Λεωνιδίου στην περιοχή  Πετσίνα στη θέση Σόπορο. Εκεί ψηλά στα 456 μέτρα, από αυτή την κυριαρχή θέση, παρατηρούν το Λεωνίδιο και τους ορεινούς σχηματισμούς. Ανακαλύπτουν τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής, απολαμβάνουν τη θέα και παρευρίσκονται με τους γονείς τους στην αλλαγή της φθαρμένης σημαίας. 

Ενημερώνονται, ρωτούν και μαθαίνουν για τον ερχομό της αναρρίχησης στο Λεωνίδιο.

Βλέπουν από κοντά το ρελέ κορφής του «Πυλώνα της Φωτιάς», της γνωστής αναρριχητικής διαδρομής που άνοιξαν στο Λεωνίδιο τον Απρίλη του 1987 οι Δημήτρης Σωτηράκης και Άρης Θεοδωρόπουλος. 

Η διαδρομή ακολουθεί τον κεντρικό πυλώνα της ορθοπλαγιάς και αποτελεί μια μοναδική ακολουθία αναρριχητικών κινήσεων και εναλλαγών του βράχου.

Τα παιδιά εκφράζουν απορία για την περίεργη μεταλλική βάση που υπάρχει στην άκρη του βράχου (η οποία πρόκειται για τη θήκη του βιβλίου κορφής του «Πυλώνα της Φωτιάς»). pics: 4

Μαθαίνουν για τον λόγο ύπαρξης της σημαίας. 

Ότι από εδώ ξεκινάει και καταλήγει η «Διαδρομή της Σημαίας». Είναι η πρώτη διαδρομή σπηλαιολογικού χαρακτήρα, αρματωμένη για χρήση SRT Τεχνικές Μονού  Σκοινιού και η πρώτη αγκύρωση γίνετε στον ιστό.

Η διαδρομή ανέχτηκε 25 Μαρτίου 2011 από τους Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγους (Φ.Ο.Σ) ενώ συμμετείχε και ένα μέλος του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. Η αποστολή έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, για να ζωντανέψει ο κόκκινος βράχος μετά από είκοσι πέντε χρόνια αναρριχητικού ύπνου. Και η έπαρση της σημαίας, έγινε σε προγενέστερο χρόνο για να σηματοδοτήσει τη «Διαδρομή της Σημαίας» και την νέα αναρριχητική περίοδο. 

Η προσπάθεια αυτή θεμελιώνει την έναρξή δημιουργίας του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου.

Αποδίδει φόρο τιμής, στους παλαιούς ντόπιους βραχιάρηδες και στους αναρριχητές της εποχής εκείνης που άνοιξαν τις πρώτες γραμμές στα βράχια του Λεωνιδίου.


Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.
Τα βράχια του Λεωνιδίου οδηγός αναρρίχησης  

Το Χρονικό της Αποστολής στον Κοκκινόβραχο 
Λεωνιδίου
   








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]